Skip to main content

Technieken

Bij deze behandeling maak ik gebruik van meerdere technieken, die ik in de volgende drie onderdelen zou kunnen onderverdelen:

  1. Medische kennis en vaardigheden
  2. Psychologische kennis en vaardigheden (cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), systemisch werk)
  3. Lichaamsgericht werk

Optimaal effect

De behandeling is het meest effectief als ik alleen met jou kan werken en er geen anderen in de ruimte zijn die (onbedoeld) storend zijn voor het proces.

Vanzelfsprekend kom je bij mij met een dringende vraag. Veelal zal dat een lichamelijke klacht of ziekte zijn. Het kan echter ook zijn dat je steeds weer tegen hetzelfde soort probleem oploopt of heel veel moeite hebt met een terugkerende situatie.

De behandeling

De behandeling start altijd met een gesprek hierover, waarin ik ook andere dingen van je wil weten.

Vervolgens scan ik je lichaam met mijn handen, waarbij ik mij een indruk geef van de warmte van je huid, de soepelheid van de gewrichten, de (lokale) spierspanningen en de weerstanden in de buik.

Blokkades die ik tegen kom geeft ik ‘speciale aandacht’ in de vorm van verschillende massagetechnieken (die ook zeer pijnlijk kunnen zijn!) en coaching op de psychodynamische oorzaak  ervan.

Na (ruim) een uur zullen een aantal blokkades behandeld zijn. Bijna altijd zijn er meer, maar het is niet raadzaam de behandeling langer te laten duren, want dat gaat dan ten koste van de effectiviteit. Er is veel gebeurd in het lijf en dat moet eerst integreren.

Na afloop hiervan hebben we een kort nagesprek, waarin ik nog even samenvat wat ik heb gevonden en behandeld.

Na de behandeling

Vrijwel iedereen ervaart een behandeling als zeer intensief. Je kunt je leeg of uitgeput en moe voelen.

Het is raadzaam na de behandeling veel te drinken (water-thee-koffie) en tenminste 24 uur geen specifieke activiteiten te plannen. Het beste is het om alles te laten bezinken, een wandeling in de natuur te maken, veel te rusten en na te denken over wat de sessie heeft opgeleverd.

Het kan zijn dat sommige klachten toch niet verdwijnen of minder worden of zelfs terugkeren. Het kan ook zijn, dat er een nieuwe klacht op de voorgrond treedt. Dan kan een tweede of volgende sessie zinvol zijn. Wacht echter in alle gevallen tenminste 3 maanden af.