Skip to main content

Huisarts

Ik ben Dirk Jan van Wijk. Ik werk al meer dan 35 jaar met veel plezier en passie als huisarts en bijna al die tijd in Uitgeest. En sinds medio 2013 werk ik met meerdere huisartsen en andere gezondheidswerkers in een medisch centrum.

Beter worden

Ik heb het altijd boeiend gevonden om kortere of langere tijd samen op te lopen met patiënten en een positieve bijdrage te leveren aan hun gezondheid en hun levenspad.

Klachten lijken echter in toenemende mate het gevolg te zijn van de manier waarop we tegenwoordig leven. Ik wil graag samen met je kijken naar de oorsprong van de klachten om daar ook werkelijk iets aan te veranderen.

Ik heb mij daarom gespecialiseerd in ‘microbioom analyse en -verbetering’ en in een speciale vorm van lichaamswerk.  En nog altijd verbazen en verrassen de resultaten van de behandeling zowel mij als mijn cliënten in positieve zin.

Wil je graag wat aan je klachten doen?

Meer dan een huisarts

Mijn passie heeft ervoor gezorgd dat ik meer doe dan het traditionele huisartsenwerk. Zo besteed ik in de spreekkamer ook veel aandacht aan mogelijk ziekmakende factoren en heb veel gesprekken met patiënten met psychische klachten.

Ook houd ik lezingen en schrijf ik stukjes in de krant om mensen meer bewust te maken van het belang van gezondheid en wat men daaraan kan doen.
Samen met mijn vrouw Els Vonk organiseer ook maandelijks (familie-) opstellingenavonden.

Niet vergoed

Mijn reguliere geneeskundige kennis kan onvoldoende zijn om mensen inzicht te geven in de factoren die hen ziek maken of chronische klachten bezorgen.

In mijn werk voor ‘Wijk-naar-je-lijf’, gebruik ik uiteraard ook mijn huisartsgeneeskundige kennis, maar mijn handelen valt onder de alternatieve (tegenwoordig noemen we het ‘complementaire’) geneeskunde, die niet wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Ik doe dit werk dan ook NAAST mijn werk als huisarts voor iedereen die achter de reden van zijn of haar klachten wil komen en daar iets aan wil doen.