Skip to main content

Deze speciale behandeling, die ik voor je kan doen duurt ongeveer 2 uur.

Technieken

Bij deze behandeling maak ik gebruik van meerdere technieken, die ik in de volgende drie onderdelen zou kunnen onderverdelen:

  1. Medische kennis en vaardigheden
  2. Psychologische kennis en vaardigheden (cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), systemisch werk)
  3. Lichaamsgericht werk

Voor welke klachten/problemen?

Vanzelfsprekend kom je bij mij met een dringende vraag.

Veelal zal dat een lichamelijke klacht of ziekte zijn. Het kan echter ook zijn dat je steeds weer tegen hetzelfde soort probleem oploopt of heel veel moeite hebt met een terugkerende situatie.

De behandeling

De behandeling start altijd met een gesprek hierover, waarin ik ook andere dingen van je wil weten. Door mijn manier van vragen zal er al meer inzicht ontstaan in de oorzaak van je klachten.

Na een half uur tot drie kwartier vraag ik je ‘op de tafel’ (een massagebank) te komen liggen. Je kunt daarbij een shirt (hemd/T-shirt) en je onderbroek aanhouden. Het is goed om ringen en horloge af te doen. Vrouwen vraag ik geen BH te dragen tijdens het lichaamswerk.

Vervolgens scan ik je lichaam met mijn handen, waarbij ik mij een indruk geef van de warmte van je huid, de soepelheid van de gewrichten, de (lokale) spierspanningen en de weerstanden in de buik.

Blokkades die ik tegen kom geeft ik ‘speciale aandacht’ in de vorm van verschillende massagetechnieken (die ook zeer pijnlijk kunnen zijn!) en coaching op de psychodynamische oorzaak  ervan.

Bij de massage maak ik meestal gebruik van eenvoudige eucalyptusolie, soms ook speciale magnesiumolie.

Na (ruim) een uur zullen een aantal blokkades behandeld zijn. Bijna altijd zijn er meer, maar het is niet raadzaam de behandeling langer te laten duren, want dat gaat dan ten koste van de effectiviteit. Er is veel gebeurd in het lijf en dat moet eerst integreren.

Na afloop hiervan hebben we een kort nagesprek, waarin ik nog even samenvat wat ik heb gevonden en behandeld.

Zorg dat je dan ook aantekeningen maakt, zodat je nog eens kunt teruglezen wat ik met je besproken heb.

Na de behandeling

Vrijwel iedereen ervaart een behandeling als zeer intensief. Je kunt je leeg of uitgeput en moe voelen.

Het is raadzaam na de behandeling veel te drinken (water-thee-koffie) en tenminste 24 uur geen specifieke activiteiten te plannen. Het beste is het om alles te laten bezinken, een wandeling in de natuur te maken, veel te rusten en na te denken over wat de sessie heeft opgeleverd en dit voor jezelf op te schrijven.

Het kan zijn dat sommige klachten toch niet verdwijnen of minder worden of zelfs terugkeren. Het kan ook zijn, dat er een nieuwe klacht op de voorgrond treedt. Dan kan een tweede of volgende sessie zinvol zijn. Wacht echter in alle gevallen tenminste 3 maanden af.

Later

Het is denkbaar dat er na een sessie vragen resteren of de sessie vragen oproept. Mijn advies is om deze even te laten rusten en pas aan mij te stellen als ze er na 2 weken nog zijn. Het best kun je me de vraag dan mailen, dan zal ik je antwoorden of een voorstel doen dat je vraag zou kunnen beantwoorden.

Optimaal effect

De behandeling is het meest effectief als ik alleen met jou kan werken en er geen anderen in de ruimte zijn die (onbedoeld) storend zijn voor het proces.

Ik beschik niet over een wachtruimte, dus als je gehaald moet worden, zullen we aan het einde van de behandeling die persoon die dit doet even bellen dat hij of zij kan komen.