Skip to main content

Voordat je een afspraak met mij maakt, is het belangrijk dat je een duidelijke vraag voor mij hebt. Schrijf die vraag op het contactformulier dat je aan mij stuurt.

Vervolgens is het belangrijk dat je een goede indruk krijgt van wat je mag verwachten.

In principe kan je bij mij terecht voor:

  1. ‘Second opinion’
  2. Onderzoeksconsult
  3. Microbioom-analyse , voedingsadvies en eventueel probioticumbehandeling
  4. Lichaamswerk

Je kunt op de betreffende link klikken (of in het menu bovenaan deze pagina kiezen) om te lezen wat deze verschillende consulten inhouden.

Onderzoeksconsult

Ook kan het zijn, dat je klachten al uitgebreid zijn onderzocht in de 1e, 2e of zelfs 3e lijns-geneeskunde, zonder dat er een bevredigende oplossing is gekomen. Je kunt mij dan bezoeken in mijn hoedanigheid als (4e lijns-) huisarts. Ik zal eerst onderzoeken of er wellicht iets over het hoofd is gezien of onvoldoende onderzocht.

Daarvoor heb ik uitgebreide informatie over jezelf (anamnese), je lijf (onderzoek) en je medische gegevens (de onderzoeken en behandelingen, die reeds hebben plaatsgevonden) nodig.

Deze informatie beoordeel ik en bespreek het met je in het ‘onderzoeksconsult’ dat ongeveer een uur duurt. Ook wanneer ik geen opties meer zie in het regulaire medische circuit, kan ik je toch vaak adviseren wat er mogelijk is om de oorzaak en oplossing van je klachten te vinden.

Second opinion

Het kan zijn dat je er om de één of andere reden niet uitkomt met je eigen huisarts. Misschien zitten jullie op een verschillende golflengte of heb je twijfels over de (voorgestelde) behandeling. Als je dat wilt, kan ik je mijn visie op jouw situatie geven.

Daarvoor moet ik dan natuurlijk wel over de nodige informatie beschikken. Wanneer je mij die kan doen toekomen, zal ik die bestuderen en plannen we een gesprek van ongeveer een half uur.

Microbioom-analyse

Voor veel (chronische) klachten en ziekten biedt de reguliere geneeskunde geen goede oplossing. In die situatie kan het nuttig zijn om de samenstelling van je microbioom eens te laten onderzoeken. Herstel van de afwijkingen door anders eten en eventueel een probioticum op maat blijkt bij zo’n 75% van de mensen een goede tot zeer goede verbetering van de klachten te geven.

Lichaamswerk

Lichamelijke klachten kunnen ook veroorzaakt worden door allerlei weerstanden, die zich in jouw lijf hebben ‘vastgezet’. Gerichte massage en coaching brengen de oorzaken en oplossingen aan het licht.

Deze behandeling duurt doorgaans 2 uur.