Skip to main content

Meestal is het nuttig wanneer ik eerst samen met jou onderzoek of er toch geen medische verklaring voor je klachten over het hoofd is gezien. Dat doe ik in een uitgebreid onderzoeksconsult.

Tevoren bestudeer is alle bekende medische informatie. Het consult zelf duurt ongeveer een uur.

Voor wie?

De meeste mensen die bij mij komen hebben al langere tijd klachten en hebben daar veel last van in het dagelijks leven. Ze hebben al een hele tocht door de medische (of alternatief geneeskundige) wereld achter zich.

Bekende informatie

Om iemand goed te kunnen helpen of adviseren is het voor mij belangrijk om alle informatie over de klacht (ziekte), jouw leven en de invloed die deze twee op jou hebben te weten.

Daarom doe ik in principe bij iedereen eerst een onderzoeksconsult. Hierin zal ik je uitgebreid bevragen (dokters noemen dat ‘anamnese’) en lichamelijk onderzoek doen. Tevoren heb ik ook de reeds bekende medische informatie doorgenomen.

Het is dus van belang dat ik over die medische informatie kan beschikken in het consult. De huisarts kan gevraagd worden om een uitdraai van de relevante medische gegevens.

Dat kunnen zijn:

  • Bevindingen van de huisarts (verslagen van de consulten van de huisarts)
  • Uitslagen van hulponderzoeken, zoals bloeduitslagen, röntgenfoto’s, hartfilmpjes enz.
  • Specialistenbrieven

Advies

Na afloop vertel ik je mijn bevindingen en geef je een advies. Het is handig om aantekeningen te  maken. Als je dat wilt, kan ik mijn bevindingen ook naar je huisarts sturen.

Een advies zou kunnen zijn:

Nader onderzoek of een andere behandeling in het reguliere medische circuit
Advies of verwijzing, betrekking hebbende op voeding of leefstijl
Verwijzing naar een ‘alternatieve’ behandelaar
Verwijzing naar yoga, meditatie/mindfulness of (familie-)opstelling.
Lichaamsgerichte behandeling.