Skip to main content

“Mijn ervaring is:

Dirk Jan is een warme persoonlijkheid die je al snel op je gemak stelt en je vooral serieus neemt, echt naar je klachten luistert.

Hij helpt je een richting te zoeken die je kunnen helpen naar herstel.”

J te U

“Hè,hè, eindelijk een arts die naar je luistert en ook vragen stelt over je familiaire achtergronden. Echt een verademing en bovendien een zeer pittige massage er achteraan, waar je ook u tegen zegt. Een aanrader dus!”

DK te H

“Eind 2018 merkte ik dat mijn lijf begon te protesteren. Het was een zeer druk jaar geweest, met grote lichamelijke inspanningen. Na een flinke rustperiode, kwam ik toch niet weer goed in balans, vooral mentaal niet. Gek genoeg vond ik geen manier om hiermee om te gaan.

Een ontmoeting met Dirk Jan bracht uitkomst; hij stelde een experiment voor en daar voelde ik wel voor. Ik ken hem overigens al enige tientallen jaren als een aimabele, betrouwbare en vakkundige arts en ook als een prettig persoon. Zijn aanpak was even simpel als doeltreffend.

Na een uitvoerig gesprek in een prettige omgeving (mooie muziek!) en een professionele, manuele, lichamelijke behandeling werd letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek gelegd en werd mijn achilleshiel zichtbaar. Al heel snel hierna voelde ik mij een stuk beter in mijn vel zitten, ik was frisser en fitter.

Na ontvangst van het verslag kon ik zelfs nog wat meer stappen vooruit zetten. Nu, enkele maanden verder, durf ik wel te zeggen dat ik na het ondergaan van zijn behandeling, er als persoon beslist weer veel beter tot mijn recht kom. Beter zelfs dan voor mijn vermoeidheidsklachten.”

JG te U

De benadering en behandeling van Dirk Jan is verrassend. Zijn directheid overviel mij in eerste instantie. De spontane hartelijkheid en zijn manier om met je te zijn, niet tegenover, gaf mij alle ruimte mij open te stellen.

Dirk Jan is niet aan het sleutelen met je probleem. Hij ziet je waarde en kijkt naar wat er in de weg zit om die voluit te leven. En ja, het kan behoorlijk pijn doen, die fysieke behandeling. Evengoed kon ik tegelijk de waarde als de blokkade heel goed beleven.

Het is meer dan voelen, het is beleven, je lichaam beleven, de taal van je lichaam beleven. En ervan houden. Ik kwam in zekere mate als ernstig ziek long-hartpatient, en ik vertrok krachtig en met vertrouwen. Ja, dus, het heeft mij veel gegeven, meer dan ik kon vermoeden.

Aanbevelen kan ik Dirk Jan zeker, als je echt zelf aan de slag wilt en ‘cut the crap’ voor lief(de) neemt.”

MD te D

“Over mijn ervaring:

Nadat bij mij de diagnose alvleesklier kanker met een zeer korte levensverwachting was geconstateerd stond mijn leven op z’n kop. Veel vragen en onzekerheid stormen in je hoofd. Het is moeilijk om dat nieuws te verwerken.

Ik kwam bij Dirk Jan van Wijk. Hij is arts, dat gaf me veel vertrouwen, maar hij kijkt vooral ook naar de hele mens. In een combinatie van gesprek en lichamelijke behandeling heeft hij dingen bij elkaar gebracht en konden we op zoek naar wat mij kan helpen in deze moeilijke tijd. Ik heb daar veel aan gehad en heb meer rust gevonden. Dirk Jan constateerde ook dat de tumor minder actief was. Dat werd later in het academisch ziekenhuis bevestigd. Mogelijk heb ik toch nog tijd van leven.”

AS te U