Skip to main content
Blog

Over blog

By 20 augustus 2019juni 9th, 2022No Comments

WELKOM OP MIJN BLOG-PAGINA!

Een weblog (kortweg ‘blog’) is een ‘dagboek’ op een website. Dat is mijn blog niet. Ik gebruik deze ruimte om mijn visie op gezondheid, gezond zijn, gezond blijven en gezond worden te geven. Mijn Buitengewone Logica Op Gezondheid (BLOG), zou je kunnen zeggen.

Dat doe ik al jaren in mijn columns in De Uitgeester, de locale Uitgeester krant. Gemiddeld elke 14 dagen schrijf ik een stukje, waarin ik de lezers wat bewustzijn op gezondheid probeer mee te geven.

Waarom doe ik dat? Omdat ik een enorme drive voel om mensen gezonder en gelukkiger te laten leven. We maken het onszelf erg moeilijk door onze lijven bloot te stellen aan verkeerd eten, gebrek aan beweging en stress.Dat v veroorzaakt klachten en als huisarts word ik op het spreekuur dus geconfronteerd met de gevolgen. Het is dan nog niet te laat om gezond en gelukkig te gaan leven, maar iedereen kan snappen dat voorkomen beter is dan genezen.

Het afgelopen half jaar heb ik een serie van 13 columns geschreven in De Uitgeester over ‘ontpillen’. Hierin leg ik uit hoe pilgebruik te voorkomen of te verminderen is. Voor wie het gemist heeft, of het nog eens terug wil lezen heb ik hierna de 13 columns achter elkaar gezet.

En mocht het zo zijn dat je na het lezen vragen aan mij hebt, stuur me dan een mailtje. Ik geef je graag een toelichting of wil je helpen een gezonder en gelukkiger pad te gaan bewandelen.